05 jun 2020

Verwerk product prognoses in percentages

In week 23 van 2020 is er een nieuwe versie live gegaan waarin diverse nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd. In deze update wordt de functie voor het verwerken van percentages in het prognose-scherm uitgelicht.

Steeds vaker kregen wij de vraag of het mogelijk was om het vullen van de product prognoses voortaan ook in percentages beschikbaar te maken. Met de nieuwe versie is er gehoor gegeven aan deze wens door een nieuwe functie toe te voegen in het prognose-scherm waarbij het mogelijk wordt om de verdeling over de producten nu ook in percentages in te voeren. Middels een switch-knop  rechtsboven in het scherm kun je aangeven of je de gegevens in kilo’s of in percentages wilt invoeren. Deze knop zal standaard op kilo staan, waardoor je zonder problemen de prognose kunt verwerken zoals je dit altijd gewend was. Echter, als er wordt gekozen voor percentages, zal het scherm iets veranderen. Achter elk invoerveld komt een percentage-teken (%) te staan en er komt per dag een totaal ingevoerd percentage te staan. Per dag moet er 100% verdeeld zijn. Als dit niet zo is, wordt de kolom licht rood getoond. Ook is het dan niet mogelijk om op te slaan.

Als er gebruik wordt gemaakt van de snelle invoer, waarbij het totaal of het aantal kg/m2 wordt opgegeven, wordt de standaard procentuele verdeling van de week uit de stamgegevens gehanteerd. In het instellingen-menu is het mogelijk om aan te geven of je standaard wil invoeren in percentages. Als dit aan staat, zal de switch-knop in het product prognose-scherm automatisch op de percentage stand staan.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen over bovenstaande functionaliteit of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via dit formulier of bel naar 0174 - 642 622.

GreenXchange maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord